Tips på Alla Hjärtans Dag presenter

Vad ska jag ge bort i Alla Hjärtans Dag present? Den frågan ställer sig många inför Alla Hjärtans Dag, särskilt som vi fullständigt bombarderas av reklam från alla slags företag och presenterna tycks bli större och dyrare för varje år. Men Alla Hjärtans dag presenten behöver varken vara dyr eller avancerad. Huvudsaken är att den ges med omtanke och avsikten med den kommer från hjärtat – ”det är tanken som räknas”.

Alla Hjärtans Dag kort

Det allra enklaste och antagligen vanligaste är att ge bort ett Alla Hjärtans Dag kort; ett köpt kort, ett som du skrivit ut från nätet eller som du skapat själv. Att göra egna kort behöver inte vara så svårt – sök på nätet efter inspiration eller besök en hobbyaffär. På kortet kan du skriva en vacker kärleksdikt eller ett kärlekscitat som beskriver dina känslor. På Valentinguiden.se hittar du flera kända kärleksdikter du kan skriva av om du inte har en poetisk ådra.

Kärleksdikter
Kärlekscitat

Blommor

Blommor är nog den andra vanligaste gåvan vi ger bort på Alla Hjärtans Dag. Köp i närmsta blomsterbutik eller ännu enklare – beställ blommorna på nätet och få dem levererade direkt till din vän eller älskade. Skriv ut ett kort från Valentinguiden och fäst i buketten.

SMS

Att skicka ett kärleks-sms blir allt vanligare och är nog det enklaste av alla sätt att visa sin uppskattning. Skriv en vacker dikt och skicka med en vacker bild.

E-kort

En annan elektronisk variant är att skicka e-kort. På Kalasguiden.se finns både Alla Hjärtans Dag kort och Kärlekskort att skicka alldeles gratis.

Gratis Alla Hjärtans Dag e-kort
Gratis kärleks e-kort

Chocklad, konfektyr, bakelser

Vanligt är också att man ger bort chocklad eller konfektyr på Alla Hjärtans Dag. Inför Alla Hjärtans Dag brukar det finnas massor av chockladhjärtan och godishjärtan i handeln. Chockladpraliner kan man också hitta i webbutiker på nätet. Konditorier brukar sälja speciella Valentin-bakelser.

Böcker

En bok om kärlek, med kärleksdikter eller kärlekscitat, brukar vara mycket uppskattat. Det är enkelt och billigt att beställa böcker via nätet. Skriv ut våra Alla Hjärtans Dag bokmärken och fäst på bokpresenten.

Förslag på böcker om kärlek

Kärlek, vänskap, hat av Alice Munro

Kärleksdikter av Jörgen Gassilewski

Jag älskar dig: svenska kärleksdikter av Kerstin Linderberg

Kärleksdikter av Michelangelo

Kärlek: utvalda citat av Paulo Coelho

Sjal / halsduk och handskar

En vacker sjal eller halsduk med matchande handskar är alltid en uppskattad present.

Pyssel

Tycker du det är roligt att pyssla kan du göra en personlig Alla Hjärtansdag present. Pyssel finns i alla svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. På Pysselguiden.se finns bl a beskrivning på hur man enkelt gör vackra kylskåpshjärtan som blir en perfekt Alla Hjärtans Dag present. Skriv ut en presentetikett på Valentinguiden.se och fäst på paketen.

Alla Hjärtans Dag pyssel