Singel på Alla hjärtans dag

Att vara singel på Alla hjärtans dag – den enda dagen på året som reserverats för kärlek, romantik och passion – kan framkalla starka känslor av ensamhet, särskilt för dem som önskar att man var i ett förhållande. Känslan förstärks av all reklam för blommor, parfym och smycken med mera som vi förväntas köpa och ge till vår älskade.

Vad ska man då göra som singel på denna kärlekens dag? Istället för att känna sig nedslagen av dagens tema så kom ihåg att kärlek inte bara är till för par utan för alla. Det handlar om att uppskatta de som betyder mest för dig, oavsett om du är i ett förhållande eller om du är singel. Umgås med människor som älskar dig – vänner, familjemedlemmar och andra personer som du redan har en relation med.

Om du är ofrivilligt singel så fundera på vad som står i vägen för dig att skapa den relation du vill ha. Hitta sätt att arbeta med dig själv på för att bli den person din drömpartner skulle kunna bli förälskad i.

Tips på aktiviteter för singlar på Alla hjärtans dag

– Samla dina närmsta vänner på en mysig Alla Hjärtans Dag-middag.

– Skäm bort dig själv med blommor, chocklad och ett långt bubbelbad.

– Anmäl dig på en dejtingsajt – du kommer inte att vara ensam där på Alla Hjärtans Dag.

– Gå med i lokal en singel-förening. De brukar ofta anordna särskilda aktiviteter på Alla Hjärtans Dag.

– Engagera dig i en hjälporganisation. Det kanske finns lokala aktiviteter som du kan delta i för att hjälpa andra människor, t ex hemlösa.