Håll kärleksrelationen vid liv med romantik

Det är lätt att relationen kommer i kläm när man har fullt upp med jobb, hem och familj. Men en relation måste underhållas för att fortsätta blomma. Visst vore det härligt om man kan återuppleva fjärilarna man hade i magen när relationen var ny?

Romantik hjälper till att hålla kärleken vid liv i en relation. Kärleken gör relationen starkare och lyckligare. Att varje dag uttrycka sin kärlek får din partner att känna sig speciell och älskad. Om du vill säga ”jag älskar dig” finns det många olika sätt att uttrycka det på. Även om varje relation är unik beroende på skillnaderna i de enskilda individerna, är den underliggande faktorn för varje relation den samma.

Varje relation behöver kärlek och omsorg så tveka inte att uttrycka dessa känslor. Missa inte ett tillfälle att säga ”Jag älskar dig”. Var och en av oss har bara ett liv och låt din älskade veta hur mycket du älskar honom eller henne. Håll inte tillbaka dina känslor. Precis som du skulle vilja höra orden ”Jag älskar dig”, är just dessa ord också som musik i din partners öron.

I varje relation måste man jobba för att hålla den vid liv. Var kreativ och gör varje dag verkligt speciell och underbar för din älskade. Låt inte tiden få gnistan i din relation att slockna. Använd all din kärlek för att hålla den vid liv.

Trevliga överraskningar är alltid välkomna för alla och envar. Överraska din partner med att säga ”Jag älskar dig” när han eller hon minst anar det. Du kan aldrig säga det för många gånger! Berätta för din partner om hur mycket du älskar honom eller henne. Alla Hjärtans Dag är en dag speciellt tillägnad just för att visa dem man älskar sin uppskattning och kärlek. Du behöver inte göra något avancerat utan det kan räcka med ett kort med några kärleksord (t ex kärlekscitat eller en kärleksdikt), en bukett blommor eller en röd ros med ett vackert kort, en chockladask eller någon annan överraskning. Lär dig t ex att säga ”jag älskar dig” på olika språk.

Lycka till!

Tips! Läs boken
Sju gyllene regler för en lycklig kärleksrelation
av John Gottman